Schaatsen voor Daniel den Hoed Fonds

Schaatsbaan Rotterdam opent van 28 november t/m 26 februari '21 voor de achtste keer op rij haar deuren. Ook dit jaar is het Daniel den Hoed Fonds weer het goede doel van de schaatsbaan. Bij het kopen van een kaartje kunnen schaatsers kiezen om wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te ondersteunen.

Schaatsen voor Daniel

Bij het aanschaffen van een kaartje krijgt de schaatser de optie om een extra bijdrage te geven aan het goede doel. Met deze extra bijdrage wordt wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC mogelijk gemaakt. Shakira Sohier-Borst, directeur Daniel den Hoed Fonds: ‘Wij zijn bij dat we wederom het goede doel zijn van Schaatsbaan Rotterdam. Dit jaar ondersteunen wij baanbrekend onderzoek naar de rol van lymfeklieren op het succes van immuuntherapie.’

Tijs Nederlof, directeur Schaatsbaan Rotterdam: 'Wij vinden het fijn om op deze manier een steentje bij te dragen. Daarom helpen we ook dit jaar het Daniel den Hoed Fonds om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan. Helemaal in deze onzekere tijden, waarin alle aandacht natuurlijk uitgaat naar het ontwikkelen van een vaccin tegen covid-19 en naar onderzoek naar de ontwikkelingen en gevolgen van het coronavirus, is het belangrijk om wetenschappelijk kankeronderzoek niet te vergeten’.

Kaartjes zijn te koop via tickets.schaatsbaanrotterdam.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: www.danieldenhoedfonds.nl/projecten

Corona protocol

Schaatsbaan Rotterdam volgt deze winter de coronarichtlijnen van het RIVM en het NOC*NSF voor een veilige sportomgeving. Daarom is het dit jaar alleen mogelijk om online een kaartje te kopen en een tijdslot van een uur te reserveren. Een beperkt aantal mensen kunnen per uur op de schaatsbaan terecht. Meer informatie lees je op www.schaatsbaanrotterdam.nl/corona.

Over het Erasmus MC

Erasmus MC is het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland. Het zet zich in voor een gezonde bevolking. Ruim 14.000 medewerkers spannen zich dagelijks in voor excellente zorg door internationaal baanbrekend onderzoek en onderwijs. Zij vergroten de kennis over ziekte en gezondheid en verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten met praktisch én preventief handelen, zodat patiënten hier optimaal van profiteren en gezonde mensen gezond kunnen blijven. Zichtbaar beter zijn en voorop blijven lopen op het gebied van complexe, innovatieve en acute zorg door samenwerking met anderen, zijn belangrijke ambities van het Erasmus MC.

Gepubliceerd op 1 dec 2020

Lees al het nieuws

Meer nieuws