Definitief: Schaatsbaan Rotterdam keert volgend seizoen terug

Schaatsbaan Rotterdam opent volgend seizoen voor het 9e seizoen op rij de deuren. Dat was tot voor kort nog geen uitgemaakte zaak, aangezien de schaatsbaan een mislukt jaar achter de rug heeft door corona.

Kort seizoen

De schaatsbaan moest na 16 dagen gedwongen sluiten en kwam zodoende in financiële nood. Het kon gelukkig een beroep doen op een subsidieregeling voor zwembaden en ijsbanen, speciaal ontwikkelt door het ministerie van VWS. Deze subsidie is vorige week dankzij een versnelde procedure door de gemeente Rotterdam toegekend waardoor de schaatsbaan van voortbestaan verzekerd is.

Hoge nood

Directeur Tijs Nederlof hierover: “De nood was hoog want we waren na een verschrikkelijk seizoen door al onze reserves heen. Dankzij snel handelend optreden van de gemeente ziet de toekomst er nu een stuk rooskleuriger uit. Daar zijn we ze zéér dankbaar voor”. Schaatsbaan Rotterdam heeft nu een eerste subsidie binnen van €450.000,-. In de loop van het jaar volgt er nog een aanvulling. Met deze belangrijke bijdrage kunnen we aan al onze financiële verplichtingen voldoen en overbruggen naar de volgende subsidieronde. Hiermee is Schaatsbaan Rotterdam dus uit de gevarenzone en kan het weer vooruit gaan kijken.  

Inhalen

Afgelopen winter opende Schaatsbaan Rotterdam voor de 8ste keer op rij. Waar het in het 7e jaar nog een prachtseizoen beleefde, moest de ijsbaan dit seizoen al na 16 dagen sluiten. Een groot gemis voor veel liefhebbers van het Rotterdamse ijs. Bezoekers kunnen daarom echt wat gaan verwachten in de komende editie. De organisatie staat te popelen om weer aan de slag te kunnen. Nederlof: “En als we dan weer open gaan, hebben we wel wat in te halen. Rotterdammers kunnen er op rekenen dat we een verloren seizoen dubbel en dwars gaan goed maken. Denk aan een spetterende opening, mooie events (zoals Silent Disco) en uiteraard een heerlijke ijsvloer”.  

Schaatsbaan Rotterdam is voornemens om op zaterdag 27 november 2021 de deuren weer te openen.  

Gepubliceerd op 1 apr 2021

Lees al het nieuws

Meer nieuws