Meet our chef!

Juan Palermo zorgt voor de lekkerste, winterse gerechten

Juan Palermo heeft als kersverse kok van de Schaatsbaan Rotterdam veel lekkers voor ons in petto en doet alvast een boekje open over wat er zoal op het menu staat de komende winter. Een ding is duidelijk; na het lezen van dit interview wil je alleen nog maar komen proeven!

Kook je al lang? 
Op mijn dertiende kreeg ik mijn eerste bijbaantje in een keuken. Niet per se vanuit een passie, maar gewoon omdat het op mijn pad kwam. Toen ik 17 was viel er een kok weg en moest ik ineens de hele boel gaan runnen. Een behoorlijke sprong in het diepe voor een zeventienjarige, maar tegelijk ook super leerzaam. Vanaf toen begon ik het langzamerhand leuk te vinden en dacht ik “dit blijf ik nog wel even doen”. Ik heb daarna nog wel wat andere dingetjes gedaan maar kwam toch altijd weer in de keuken terecht. Ik hou wel van die chaos en hectiek in een drukke keuken. 

Waar hebben wij eerder van jouw kookkunsten kunnen genieten?
De laatste jaren kookte ik vooral op grote festivals zoals Lowlands, Eurosonic en Wildeburg. Hier stond ik dan achter de bbq’s en maakte ik van alles klaar op open vuur. Afgelopen zomer werkte ik in de keuken van het Rotterdamse Keilecafe. 

“Ook hier doen mensen iets leuks en wil ik met lekker eten de middag of avond nog leuker maken.” 

Je hebt veel gewerkt op festivals dus, verwacht je dat het in de keuken van de Schaatsbaan ongeveer hetzelfde zal zijn?
Voor een deel wel. Op festivals hangt vaak een uitbundige, gezellige sfeer en kook ik voor vrolijke mensen. Bij de schaatsbaan verwacht ik dit ook. Ook hier doen mensen iets leuks en wil ik met lekker eten de middag of avond nog leuker maken. 

Hoe kom je terecht bij de Schaatsbaan Rotterdam?
Afgelopen zomer werkte ik dus in de keuken van Keilecafe, dat alleen geopend is in de zomermaanden. Organisator Daniel Verschuur regelt deze winter de horeca van de Schaatsbaan Rotterdam en vroeg mij met hem mee te gaan. 

Wat voor lekkers ga je zoal voor ons klaarmaken?
Het wordt een heerlijke, Hollandse winterkaart. Denk aan broodjes rookworst, braadworst en een broodje bal. De verschillende soorten stamppotten zijn dit jaar uit te breiden met lekkere extra’s zoals spekjes, rookworst of een gehaktbal. Een patatje stoof met verschillende sausjes is ook nieuw dit jaar en natuurlijk mag een kop erwtensoep niet ontbreken op een schaatsbaan menukaart. Kaasfondue kan ik maken op aanvraag en verschillende snacks en hapjes voor bij de borrel zijn natuurlijk ook verkrijgbaar. 

Naast het vaste menu zijn er in de weekenden en vakanties ook regelmatig culinaire verrassingen of extra’s verkrijgbaar. Het kan dan wel winter zijn, een bbq in de buitenlucht is ook in december gewoon een goed idee.

Is er ook gedacht aan de kleine schaatsers?
Hoewel veel kinderen dol zullen zijn op onze stamppotten, hebben wij ook pannenkoeken en een lekker kindermenu met frietjes, een snack en appelmoes.

Wat is er nieuw en bijzonder dit jaar?
De kaart is uitgebreider en dus is er meer keuze. Daarnaast zijn er meer gezonde gerechten te krijgen en is er ook rekening gehouden met vegan’s en vega’s. Een stamppot of broodje met een vega rookworst, een pittige groente kroket of een vegan erwtensoep zijn allemaal mogelijk. Ook zijn de snacks veelal halal. Na het schaatsen een hapje blijven eten kan dus ook helemaal verantwoord en er is voor iedereen wat lekkers. 

Wat raad je aan om te eten na een middag op de schaats? 
Van schaatsen krijg je gewoon honger. Een kop warme erwtensoep en een patatje stoof zou mijn persoonlijke keus zijn. Lekker opwarmen en goed vullend. 

“Na het schaatsen een hapje blijven eten kan dus ook helemaal verantwoord en er is voor iedereen wat lekkers”

Hou je zelf van schaatsen?
Vroeger was ik dol op schaatsen en op ijshockey. Nu de winters steeds zachter worden schaats ik nauwelijks meer maar ik weet zeker dat ik het schaats gevoel weer terug heb zodra ik ze aantrek. Nu ik bij de Schaatsbaan Rotterdam ga werken ben ik van plan minstens 4 keer per week, buiten werktijden de schaatsen onder te binden. Leuk en gelijk een kans om weer eens wat meer te gaan bewegen. 


Check het hele schaatsbaan menu op de Koek & Zopie pagina: 

Wintermenu 2019/2010

Gepubliceerd op 3 dec 2019

Lees al het nieuws

Meer nieuws