De 10 tofste momenten van dit schaatsseizoen

Het zevende seizoen van Schaatsbaan Rotterdam is weer ten einde. Lucky Number Seven, want het was een Rotterdamse winter vol hoogtepunten! We blikken terug op het afgelopen schaatsseizoen met de tien hoogtepunten.

1. Grand Opening van het 7e schaatsseizoen
Op 30 november 2019 opende Schaatsbaan Rotterdam, samen met wethouder Sven de Lange en het team van het Daniel den Hoed Fonds, het 7e Rotterdamse schaatsseizoen! Een feestelijke dag vol activiteiten en acts, zoals o.a. het spetterende optreden van Hillsback Brassband, Mateco Magic-selfies met de regenboogbaan vanaf 76 meter hoogte(!) en de vertoning van de film ‘De Opbouw’.

Bekijk de aftermovie van de Grand Opening hier!

2. Schaatsen voor Daniel, bijna €77.000 opgehaald!
Dit jaar was het Daniel den Hoed Fonds de maatschappelijk partner van Schaatsbaan Rotterdam. Samen organiseerden zij de succesvolle eerste editie van Schaatsen voor Daniel, waarbij bijna €77.000 werd opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker!
Op 6 februari 2021 hopen we dit bedrag te overtreffen tijdens Schaatsen voor Daniel 2021. Voor wie schaats jij? | www.maakkankerkansloos.nl

3. Curling, it’a way of life
Ook deze winter hebben weer honderden bedrijven en (vrienden-)teams kennis gemaakt met de sport curling! Bijna 7700 personen hebben de populaire curling clinic gevolgd, waarbij zij van de EVORSA curling professionals alle geheimen van deze sport hebben geleerd. Uiteraard met na afloop een oer-Hollands stamppotbuffet of gezellige borrel op het Winterplein!

4. Santa Skate, met 200 kerstmannen het ijs op
We trapten de kerstvakantie af met de traditionele Santa Skate; met zo veel mogelijk kerstmannen het ijs op. Een beter begin van de kerstvakantie bestaat niet. Dit jaar stonden er ruim 200 schaatsers in kerstmanpak op de 400-meterbaan!

5. Winterse kerstvakantie, de drukbezochtse kerstvakantie ooit
Schaatsen en warme chocomelk; het blijkt ieder jaar weer een gouden combinatie voor de feestdagen! Gedurende de 2 weken van de kerstvakantie kwamen ruim 60.000 bezoekers naar Schaatsbaan Rotterdam om naar hartenlust te schaatsen onder de regenboogverlichting. Op donderdag 3 januari zijn maar liefst 5435 mensen door de poortjes gegaan!

6. Dansvoer's Silent Disco on Ice
Hou je van schaatsen én van dansen? Dan is Dansvoer’s silent disco on ice het perfecte feestje voor jou! Op 14 december werd i.s.m. Dansvoer deze jaarlijkse silent disco georganiseerd; voor velen een uitje om naar uit te kijken! Drie DJ’s op drie kanalen, een karaoke caravan op de Funbaan en zeehonden-estafette op de 400-meterbaan. Het was weer een magische avond!

Bekijk hier de aftermovie van Dansvoer 2019

7. Vroes Curling Toernooi, ApresCurl 2020
Dertig teams streden om de felbegeerde Curling Cup tijdens het Vroes Curling Toernooi. In skipakken en andere, winterse verkleedoutfits werd er flink gebezemd, geveegd en gedanst tijdens Vroes’ ApresCurl. Met na afloop uiteraard een feestje op het ijs!

Bekijk hier de aftermovie van ApresCurl

8. Valentijnsdag, schaatsen in de Tunnel of Love
Op Valentijnsdag stond Schaatsbaan Rotterdam in het teken van de liefde en schaatsten tientallen tortelduifjes hand-in-hand in de Tunnel of Love. Het restaurant toverde speciaal voor deze dag om tot het Café de l’Amour. Hier genoten dertig stellen - en 8 blind dates! - van een romantisch diner voor twee.

9. Meer dan 221.000 bezoekers!
Record na record werd dit jaar gesneuveld bij Schaatsbaan Rotterdam! Rotterdammers hebben de schaatssport omarmt en dat is terug te zien aan de bezoekersaantallen van het afgelopen seizoen. Meer dan 221.000 schaats- en curlingliefhebbers gingen in de drie maanden dat Schaatsbaan Rotterdam geopend is door de toegangspoortjes, waarvan ruim 35.000 (gratis schaatsende) schoolkinderen.

10. Schaatsbaan Rotterdam, geen rondje was hetzelfde.

Gepubliceerd op 1 mrt 2020

Lees al het nieuws

Meer nieuws