Record amount of school skaters at Schaatsbaan Rotterdam!

Schaatsbaan Rotterdam has already received more than 30.000 registrations for school skating this season, which is a new record!

Speciaal voor scholen kon er al vanaf 5 november 2018 op de Funbaan geschaatst worden. Na de officiële opening op 1 december 2018 konden scholen op zowel de Funbaan als de 400-meterbaan schaatsen.

30.000 leerlingen
Het schoolschaatsen is voor veel leerlingen een leuke manier om in aanraking te komen met de schaatssport. Vanaf het eerste seizoen van Schaatsbaan Rotterdam zijn schoolkinderen op elke schooldag van harte welkom om te schaatsen. In het eerste seizoen hebben hier 16.000 leerlingen gebruik van gemaakt. Dit aantal is elk seizoen toegenomen en ligt nu net over de helft van het seizoen op welgeteld 30.000 leerlingen. Een deel van deze leerlingen heeft via het programma Rotterdam Lekker Fit! de mogelijkheid gekregen om kosteloos te komen schaatsen. Ook dit aantal neemt ieder seizoen toe, dit seizoen hebben ruim 6000 leerlingen van 75 verschillende Lekker Fit!-scholen gebruik gemaakt van dit aanbod.

Schoolschaatsen is populair
Het schoolschaatsen bij Schaatsbaan Rotterdam is populair. Om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen kunnen schaatsen op het Rotterdamse ijs, is er dit seizoen voor gekozen om elke dag een extra blok beschikbaar te stellen voor het schoolschaatsen. Zo kunnen er in vergelijking met de vorige seizoenen 250 leerlingen per dag extra schaatsen.
Waar het schoolschaatsen in het eerste seizoen vooral populair was onder Rotterdamse scholen, weten ook steeds meer scholen buiten Rotterdam het ijs van Schaatsbaan Rotterdam te vinden. Zo zijn er scholen uit omringende gemeenten, Zeeland, de Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, maar ook uit Krommenie (Noord-Holland), die dit seizoen zijn komen schaatsen.

Inschrijven kan nog steeds!
Schaatsbaan Rotterdam vindt het belangrijk dat er zo veel mogelijk kinderen kunnen komen schaatsen, daarom is vanaf het eerste seizoen het schoolschaatsen voor Rotterdamse scholen gratis. Scholen uit andere gemeenten betalen een kleine bijdrage. Op elke schooldag zijn er vaste momenten waarop scholen kunnen komen schaatsen. Wil jij ook (gratis) schaatsen met je klas? Reserveer dan snel!

Cadeautje na het schaatsen
Na het schoolschaatsen ontvangen alle leerlingen van Schaatsbaan Rotterdam een Terugkomkaartje, dat door ruim 20% van de leerlingen wordt gebruikt. Met dit Terugkomkaartje kunnen zij nog een keer gratis komen schaatsen!

Published on 1 feb 2019

Read all the news

More news